Skip to main content

Bianca Smink

Naam: Bianca Smink
Leeftijd: 41

1) Wat voor functie heb je bij Augias en wat houdt die functie precies in?

Bij Augias-schoonmakers is mijn functie Kwaliteitsmanager. Dit houdt kort omschreven in dat ik alles omtrent de kwaliteit van de schoonmaak moet waarborgen, zoals contact met de klant behouden en meten of de afspraken die gemaakt zijn ook door ons worden nagekomen. De mensen op de werkvloer aan- en bijsturen waar nodig. Inspelen om wensen en behoeftes van de klant, klant ontzorgen door dingen proberen voor te zijn aangeven waar je extra werkzaamheden ziet. Mensen op de werkvloer aandacht geven en het beste in zichzelf naar voren proberen te halen, zelf laten nadenken en laten komen met oplossingen en ondersteunen waar nodig.

2) Op welke manier(en) heb jij als medewerker van Augias te maken met klanten?

Ik heb dagelijks te maken met klanten, op een geliefde manier, daar hoort bij: geregeld overleg, informatie voorziening, belangstelling en regelmatig bezoek op de werkplek.

3) Op welke manier heb jij nu of in de toekomst te maken met de Triodosbank?

Ik ben nu ook de kwaliteitsmanager van de Triodosbank. Ik heb geregeld contact en overleg met degenen van de Triodosbank bij wie schoonmaak onderdeel is van hun werkzaamheden. Ik hoop in de toekomst nog steeds een onderdeel te mogen zijn van de Triodosbank en alle nieuwe ontwikkelingen (= groot nieuw pand, vijf verdiepingen) binnen de Triodosbank zelf te mogen ervaren!

4) Wat maakt dat je het leuk vindt om voor de Triodosbank te (gaan) werken?

De Triodosbank heeft veel dezelfde normen en waarden die wij als Augias ook hebben: goed zijn voor mens en milieu. Ik merk in ons contact dat wij dezelfde taal spreken. De medewerkers van Augias-schoonmakers worden gezien als hun eigen mensen. Er heerst een enorme cultuur van respect voor elkaar. Iets wat ook zeker binnen Augias hoog op het lijstje staat, omdat alles begint met respect. Alles is bespreekbaar en er wordt eerlijk gekeken naar een oplossing. Hierin wordt om ieder zijn mening gevraagd. Triodosbank is een bank met een hart en Augias een schoonmaakbedrijf met een hart en dat is waardoor het samen zo goed werkt.

5) Kun je omschrijven wat jou in je werk gelukkig maakt?

Het maakt mij gelukkig als ik zie dat mensen zich ontwikkelen binnen Augias. Dat ik iemand zie die trots is op wat hij/zij doet. Die staat voor zijn vak en telkens weer de beste versie van zichzelf probeert te laten zien. En het maakt mij gelukkig als mensen aangeven dat ze zich gerespecteerd en geliefd voelen. Het maakt mij gelukkig dat wij als Augias team elke dag weer wat voor andere mensen mogen betekenen, dat klanten aangeven dat ze de samenwerking zo waarderen dat ze zien dat wij anders zijn de liefde voelen die wij hebben voor de medewerkers.

6) Natuurlijk ben jij nog veel meer dan een Kwaliteitsmanager. Hoe zou je jezelf omschrijven buiten je werk om? (Denk aan: ‘moeder’, ‘creatieveling’, ‘passie voor tuinieren’ etc.)

Op de eerste plaats komt het moederschap voor mij. Ik ben moeder van een zoon 9 jaar en een dochter van 7 jaar. Ik probeer mijn kinderen zo min mogelijk dingen op te leggen, zodat ze ook zelf kunnen ontdekken wie ze zelf zijn. Normen en waarden vind ik erg belangrijk dus die probeer ik ze mee te geven en ze hierover ook na te laten denken. Samen doen we veel als gezin maar ook 1 op 1 tijd voor elkaar vind ik erg belangrijk.

En door het moederschap leer je zoveel over jezelf. Je kinderen kunnen je perfect spiegelen en je precies laten zien wat je positieve maar zeker ook je negatieve kanten zijn. Ik hoor mezelf vaak zeggen ‘ja, daar heb je een punt’.

Ik hou van paardrijden en erop uit in de natuur, even helemaal niks alleen maar genieten. Vrienden en familie zijn voor mij ook belangrijk. Ik ga regelmatig met een clubje vriendinnen op stap en we komen met familie regelmatig bij elkaar voor een hapje en drankje. Ik vind het belangrijk om voor anderen klaar te staan, dus ik help regelmatig op de school van mijn kinderen met activiteiten en ook bij de voetbal zit ik in de oudercommissie zodat daar ook de nodige activiteiten van de grond komen.

7) Werken betekent natuurlijk een salaris verdienen. Heeft het werken bij Augias voor jou nog een andere waarde voor jou? 

Augias heeft een veel grotere waarde voor mij dan een salaris. Werken bij Augias heeft mij op persoonlijk vlak enorm veel gebracht. Het heeft mij zelfvertrouwen, veiligheid en heel veel mooie mensen gegeven. Met ‘zelfvertrouwen bedoel ik in je zelf leren geloven! Voordat ik bij Augias kwam, geloofde ik niet zo erg in mijzelf. Hier heb ik dat sterk ontwikkeld! Mede omdat Maurits in mij gelooft en mij door zijn ogen laat kijken naar hoe hij mij ziet. Hij kan mij erg goed spiegelen. Je leert daardoor echt om op een goede manier naar jezelf te kijken en je verbeterpunten op te pakken!  Ik bedoel met ‘veiligheid’ dat er ruimte is voor mij. Ik heb door mijn thuissituatie nooit echt een gevoel van veiligheid gehad in mijn gezin en dat heb ik echt gevonden in Augias. Ik kan zijn wie ik ben en mijn mening telt! Ik word omarmt en verder geholpen.

Maurits is niet het type baas met mooie verkooppraatjes. Maurits heeft echt een ziel gelegd in Augias-schoonmakers: er wordt echt gewerkt met een hart. Geliefd is niet zomaar een woord dat is gekozen als kernwaarde van Augias, maar het is gekozen door de passie en liefde voor het vak en de mens. En dat is zeker de waarde die nog van veel groter belang is dan het salaris. Bij Augias-schoonmakers voel ik me echt GELIEFD en dat is het gevoel wat ik hopelijk ook over kan brengen op anderen.

7a) Wat van jouw werk neem je bijvoorbeeld mee naar (t)huis*? (Spreekwoordelijk gezien). 

*Zie antwoorden vraag 5 wat ‘(t)huis’ inhoudt

Ervaringen en inzichten. Ik ben een zelfverzekerde gelukkige vrouw geworden die weet waar ze staat. Als voorbeeld van een inzicht dat ik mee heb genomen naar huis, is dat ik niet altijd iedereen hoef te pleasen en ik niet altijd iets voor een ander hoef te doen. Naar mijn kinderen toe betekent dat dat ik niet meer elke keer hun jas pak en veters strik, ik draai het positief om: je bent prima in staat om dat zelf te doen!

Ik neem wat ik op persoonlijk vlak geleerd heb, ook mee in mijn hobby paardrijden. Een paard voelt direct aan wanneer je gestrest bent of niet zelfverzekerd en reageert daar ook op. Het is net een spiegel. Het gevoel van zelfvertrouwen dat ik bij Augias ontwikkeld heb, helpt mij om het paard te sturen/leiden in de richting die ik op wil. Ook in mijn hobby paardrijden: paard voelt heel erg aan of je gestrest bent of niet bent, je kunt je paard ook veel beter sturen in de richting die jij hebt!

7b) En wat van thuis*
(zie antwoorden vraag 5) neem bijvoorbeeld mee in je werk?

De spiegel/wijsheid van mijn kinderen waar ik elke dag weer dankbaar voor ben en waar ik erg veel van leer. Ik beloof bijvoorbeeld nog wel eens wat aan hen en als ik dat die dag dan niet nagekomen ben, dan zegt mijn dochter: ‘Mam, als je iets belooft, dan moet je het ook doen!’ En dat is een belangrijke les die ik meeneem in mijn rol als kwaliteitsmanager in het kader van verwachtingsmanagement naar bijvoorbeeld klanten toe.